Te crezi prea mic?

Te crezi prea mic

Moto: „Individual suntem o picătură, dar împreună formăm un ocean!“

Te crezi prea mic şi neînsemnat pentru sarcini atât de mari cum sunt salvarea planetei, schimbările climatice sau dispariţia unor specii?
Ai impresia că tu nu poţi face nimic pentru a îndrepta lucrurile?
Atunci află că te înşeli!

 • Nu eşti prea mic pentru recicla, selectând deşeurile menajere şi a le depune în containerele corespunzătoare.
 • Nu eşti prea mic pentru a merge la servici cu bicicleta.
 • Nu eşti prea mic pentru a strânge resturile când ieşi la picnic şi a lăsa locul curat.
 • Nu eşti prea mic pentru aţi educa copii în spirit ecologic.
 • Nu eşti prea mic pentru a scrie pe ambele feţe ale unei foi de hârtie.
 • Nu eşti prea mic să participi la acţiuni de reîmpădurire

Şi lista ar putea continua la infinit…
Dacă nu prea ai idei cu ce să începi urmăreşte paginile acestui blog, în special secţiunea „Cum să fi eco…“, alege de acolo ceea ce poţi aplica la tine acasă, la servici sau în vacanţă şi fi consecvent. Explică şi altora de ce e bine să acţioneze astfel şi încurajează-i să o facă.
Iar dacă ţi se pare că e inutil să acţionezi de unul singur, pentru că celor din jur nu le pasă, atunci află că te înşeli din nou.
Te înşeli pentru că noi am adus planeta în această situaţie. Da noi (adică tu, eu şi alţii ca noi) şi tot noi va trebui să reparăm această situaţie. Nu guvernele, nu corporaţiile sau mai ştiu eu cine.
Ştiu că sună crud ceea ce spun, dar asta e adevărul.
Şi vreau să ştii că nu le iau apărarea nici guvernelor, nici corporaţiilor şi nici altcuiva.
Pur şi simplu noi suntem de vină! Pentru că cea mai valoroasă resursă a lor nu este terenul, nu sunt bani şi nici tehnologia. Cea mai valoroasă resursă a lor suntem noi. NOI le construim oraşele, NOI le conducem maşinile, NOI le luptăm războaiele. Ei stau bine mersi în birourile lor.
Şi dacă tot mai ai impresia că un singur om nu poate face mare lucru, te rog urmăreşte acest filmuleţ (premiul Oscar în 1988) despre Elzeard Bouffier – Omul care planta copaci – a cărui viaţă ar trebui să fie un exemplu demn de urmat de oricine.

De asemenea îţi mai recomand acest articol despre viaţa lui Jadav Molai Payeng, care plantat singur 550 de hectare de pădure, sau articolul Un bărbat orb și prietenul său fără mâini au plantat 10.000 de copaci.
Şi mai vreau să şti că nu eşti singur, suntem chiar mulţi. Din ce în ce mai mulţi. Ca să te convingi îţi recomand pentru început 5 bloguri care te vor ajuta să fi „verde“ şi să participi la salvarea acestei planete:

 • Alianţa pentru conservarea biodiversităţii – Un blog despre biodiversitate şi ce putem face pentru a nu mai dispărea specii de animale şi plante.
 • Sideris ecoblog – Un blog cu multe reţete de cosmetice naturale pe care poţi să ţi le faci singur acasă, dar şi cu alte informaţii foarte utile despre sănătate.
 • Reţete vegetariene – Având în vedere că industria zootehnică, în general, şi producerea cărnii, în special, sunt printre cele mai poluante industrii, având emisii de carbon foarte mari, poţi contribui la reducerea semnificativă a acestei poluări devenind pur şi simplu vegetarian. Ca bonus vei obţine şi o sănătate mult mai bună.
  Acest blog conţine foarte multe reţete delicioase care te ajută să faci foarte uşor trecerea le un regim alimentar vegetarian.
 • Dorinţe verzi – Dacă vrei să fi şi mai „verde“ şi mai sănătos decât vegetarienii atunci adoptă un regim alimentar raw vegan. Blogul Dorinţe verzi te va ajuta în acest demers cu multe sfaturi şi reţete raw vegane delicioase.
 • Ierburi uitate – Un blog care prezintă calităţile alimentare a foarte multor plante care nu numai că nu sunt cultivate, dar uneori le mai şi considerăm buruieni dăunătoare.
  Dacă vrei să îţi diversifici alimentaţia acest blog îţi poate fi de mare ajutor.

Deocamdată atât, dar îţi promit că o să revin curând cu o listă mult mai mare de bloguri, siteuri şi grupuri de Facebook pe teme ecologice. Aşa că stai pe aproape şi urmăreşte articolele noi de pe acest blog.
Dacă ţi-a plăcut acest articol distribuie-l la cât mai mulţi prieteni şi alătură-te nouă în acest demers de salvare a planetei.
De asemeni dacă mai şti şi alte bloguri sau site-uri pe teme ecologice, alimentaţie (raw)vegană, energii alternative, salvarea climei sau orice are legătură cu ecologia lasă-ne un comentariu şi îl vom adăuga în lista de care vorbeam mai sus.

Te aşteptăm! Fi pro activ! Acţionează acum!

În final îţi mai recomand un filmuleţ mobilizator:

Sursa foto: Pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *