Tesla Motors construieşte cea mai mare fabrică de baterii litiu-ion din lume

tesla-motors-fabrica-baterii-litiu-ionTesla Motors, o companie specializată numai pe fabricarea de automobile electrice, a decis să construiască cea mai mare fabrică de baterii litiu-ion din lume, în oraşul Reno din Nevada.
Fabrica va avea o suprafaţă de 46 hectare, 6.500 de angajaţi, construcţia ei va costa 5 miliarde de dolari şi va permite reducerea preţului bateriilor litiu-ion pentru automobile cu 30%.
Pentru a atrage această investiţie, autorităţile statului Nevada au oferit facilităţi fiscale de 1,2 miliarde de dolari, constând în diverse scutiri de taxe şi impozite pe următorii 20 de ani.
Intrarea în funcţiune a acestei fabrici va impulsiona producţia de automobile electrice şi va permite reducerea preţurilor la maşinile fabricate de Tesla Motors, ale căror preţuri încep de la 70.000 de dolari.
În prezent există o singură uzină Tesla în Fremont (California), care, deşi are un potenţial de 500.000 de automobile pe an, produce doar 21.000, tocmai din lipsa unor furnizori de baterii în cantităţi suficiente.
Tot pentru a impulsiona folosirea automobilelor electrice compania şi-a instalat staţii de încărcare a bateriilor pe 3 continente. Aceste staţii, numite Supercharger, permit ÎNCĂRCAREA GRATUITĂ a bateriilor în 40-75 de minute. Cu alte cuvinte, după ce vă cumpăraţi maşina aţi scăpat de grija costurilor legate de combustibil, cu condiţia să vă deplasaţi în zona de acoperire a staţiilor Supercharger şi să aveţi răbdare cam o oră până se face „plinul“.
Conform site-ului companiei, în acest moment Tesla Motors are deschise 111 staţii Supercharger în Statele Unite, 50 în Europa şi 13 în China. De asemenea compania va mai construi 400 de staţii de încărcare, în peste 120 de oraşe din Cina, împreună cu China Unicom.
Tot la adresa de mai sus găsiţi harta şi adresa exactă a staţiilor Supercharger, precum şi a celor care vor întra în funcţiune până în 2015.
Însă pe lângă staţiile Supercharger, Tesla mai instalează şi staţii non- Supercharger în diverse locaţii cum ar fi lângă restaurante, hoteluri sau plaje. Aceste staţii non- Supercharger permit o autonomie de 90km după o oră de încărcare.

Sursa foto: teslamotors.com

Un comentariu la “Tesla Motors construieşte cea mai mare fabrică de baterii litiu-ion din lume

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *