Cel mai ciudat cuib de rândunică

Cel mai ciudat cuib de rândunicăDeoarece e foarte aproape momentul când rândunicile se vor întoarce din „ţările calde“, m-am gândit să vă arăt cel mai ciudat cuib de rândunică, pe care l-am văzut vreodată.
De fapt este cel mai ciudat cuib pe care l-am văzut până acum, indiferent de specia de păsări care l-a făcut şi indiferent de faptul că vorbim de cuib văzut direct în natură sau o poză văzută pe internet.
Acest cuib de rândunică e ciudat nu prin formă, cât prin amplasare, şi l-am descoperit în urmă cu câţiva ani într-o vacanţă petrecută pe litoralul românesc al Mării Negre.
Ştim cu toţii că rândunicile îşi fac cuibul sub streşinile caselor sau în interiorul unor construcţii, dar întotdeauna pe perete şi foarte aproape de tavan. Până acum nu am întâlnit nici o excepţie de la această regulă. Până acum…
Ei bine această familie de rândunici non-conformiste şi-au făcut cuibul pe un cablu electric, într-un echilibru instabil (cel puţin aparent). Aşa cum se vede din fotografii cablul electric era de fapt o improvizaţie, deci era el însuşi nesigur.
Şi acum, după câţiva ani, încă mă mai întreb ce a fost în mintea acestui cuplu de rândunici de şi-au făcut cuibul în acel loc agitat şi total nesigur.
Haideţi să recapitulăm ce este ciudat cu acest cuib:

  • era pe terasa unei pensiuni, unde cât e vara de lungă, zi şi noapte, turiştii se perindau aproape continuu;
  • era la o înălţime de maxim 3,5 metri, deci foarte jos şi foarte aproape de oamenii care treceau pe acolo;
  • era foarte aproape de un bec, care se aprindea şi se stingea foarte des într-o noapte;
  • era la oarecare distanţă de tavan, ceea ce este total neobişnuit pentru un cuib de rândunică;
  • şi, cireaşa de pe tort, era făcut, în echilibru aparent instabil, pe un cablu de curent care se putea balansa în voie.

Cu toate acestea respectiva familie de rândunici în creşteau cu succes puii şi, ținând cont că era spre sfârşitul lui august, bănuiesc că era al doilea rând de pui crescut în acele condiţii. Cel puţin al doilea rând de pui, pentru că nu ştiu de cât timp a fost construit acel cuib.
Dacă vreţi să vedeţi, şi eventual să cumpăraţi, şi alte poze cu acest cuib de rândunici, o puteţi face pe:
– IndieFrame: poza 1, poza 2, poza 3, poza 4, poza 5, poza 6, poza 7 sau
– Picfair : poza 1, poza 2, poza 3, poza 4, poza 5, poza 6, poza 7.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *