Studiul China

studiul-chinaCartea „Studiul China“ nu tratează în mod direct subiecte ecologice, dar dacă am înţelege cu adevărat implicaţiile acestui studiu şi le-am aplica urgent în practică omenirea ar avea numai de câştigat: noi oamenii, am fi mai sănătoşi, încălzirea globală ar fi mult încetinită şi în pământurile, râurile şi oceanele noastre ar ajunge mult mai puţine dejecţii animale, pesticide şi îngrăşăminte chimice.

Dacă ar fi să sintetizez această carte într-o singură propoziţie, aceasta ar suna aşa: „În baza unor cercetări statistice făcute pe o populaţie numeroasă şi pe o durată de peste 20 ani, cercetătorii renumiţi au au ajuns la concluzia că raţia optimă de carne pentru o fiinţă umană este de 0 (zero) grame/zi“.
Dacă aveţi răbdare să studiaţi toate argumentele din carte, o să vă schimbaţi radical părerea despre alimentaţia umană şi NU o să mai spuneţi niciodată că „cea mai bună legumă e carnea“.

Ce legătură are „Studiul China“ cu subiectul siteului?

Ei bine animalele domestice (rumegătoarele mai ales) sunt cel mai important factor în creşterea încălzirii globale. Practic zootehnia poluează chiar mai mult decât maşinile. În plus pentru obţinerea unui kilogram de carne se consumă aproximativ 10 kg de cereale şi 15000 de litri de apă.

Imaginaţi-vă cum ar fi ca întreaga omenire să adopte regimul vegetarian. Brusc s-ar reduce emisiile de carbon la jumătate, necesarul de cereale ar scădea de 10 ori şi consumul de apă ar scădea şi el extrem de mult.

Aceasta fără să mai punem la socoteală scăderea drastică a incidenţei bolilor cardio-vasculare şi a cancerului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *