Casa Pasivă

casa-pasivaCasa pasivă este o casă care poate fi locuită confortabil atât vara, cât şi iarna, fără a avea nevoie de o sursă convenţională de căldură. De aceea la casa pasivă încălzirea se face prin sistemul de ventilaţie şi nu trebuie să depăşească un consum de 15 kWh/mp/an ceea ce înseamnă ca foloseşte cu 80-90% mai puţină energie pentru încălzire decât o casă convenţională.

Mai multe detalii despre ce este casa pasivă găsiţi aici.

Cartea „Casa pasivă“ se adresează atât inginerilor şi specialiştilor care lucrează în domeniu, cât şi proprietarilor de case pasive.

Veţi găsi aici îndrumări, pas cu pas, de la proiectare până la finalizarea construcţiei casei, sugerându-vă principiile pe baza cărora să alegeţi proiectantul şi executantul lucrării, care sunt elementele componente ale casei pasive, precum şi materialele de construcţie, instalaţiile şi sistemele mecanice, de climatizare şi electrice optime pentru atingerea scopului final: o casă confortabilă, cu un consum cât mai redus de energie şi implicit cheltuieli de întreţinere mult mai mici.
În carte veţi găsi şi exemple de case pasive, inclusiv din România, fiind prezentate situaţii concrete de funcţionare şi de consum energetic efectiv al acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *